Dagopvang Flexibel - 0-4 jaar

Flexibele opvang

Gastouderopvang is flexibele kleinschalige kinderopvang. Ieder kind, iedere werksituatie van de (vraag)ouders en dus iedere opvangaanvraag is anders. Als ouder wil je dat de opvang van je kind goed geregeld is, dit is dus per aanvraag verschillend.

Flexibiliteit is ook: opvang op maat. GastouderSAB probeert het ritme van je baby/dreumes/peuter zoveel mogelijk (Indien de groep het toelaat) hetzelfde te laten zijn als thuis, zo loopt het ritme ook op opvangdagen  door in het thuisritme. Dit geeft de kinderen zelf ook een hoop rust. GastouderSAB biedt een opvangsituatie die aansluit bij de thuissituatie.

Een plek waar we Samen Alles beleven.

Flexibele dagen

GastouderSAB werkt het liefst met vaste opvangdagen, om het voor de kinderen rustig en overzichtelijk te houden. 

De laatste tijd komen er steeds meer flexibele aanvragen binnen. Daarom om aan jullie vraag te kunnen voldoen toch deze optie toegevoegd. Er is nu dus de mogelijkheid flexibele opvang af te nemen bij GastouderSAB. 

De minimale uren voor flexibele opvang zijn minimaal 5 uur per dag, en minimaal 1 keer per week. Zodat er wel voldoende een band tussen gastouder en kind kan ontstaan en natuurlijk met de andere kinderen.

 

Vol = vol

Omdat er met flexibel veel gewisseld wordt tussen dagen werk ik bij flexibele opvang wel met vol=vol. Indien plek kan je kind op de afgesproken dagen/tijden komen spelen. Geef je rooster dus op tijd door.

Als het uitkomt kan er bij flexibele opvang wel een kindje voor of achter je plek gepland worden. Zorg dus dat je op de afgesproken tijd aanwezig bent ivm het kind aantal. 

Wil je toch zekerheid dat er zeker plek voor je is? Dan is er de optie om de dag vast af te nemen. 

 

Berekenen van de uren

Je betaalt de uren die we samen vastleggen in het contract. Zorg dat het rooster minimaal een maand van te voren schriftelijk, per mail doorgegeven is. Zodat wij de planning in orde kunnen maken. Afgesproken uren worden altijd berekend bij afzeggen. 

De uren berekenen we per kwartier, met als basis de minimale af te nemen uren. We rekenen dus bijvoorbeeld van 7:15 tot 17:45 uur in plaats van 7:20 tot 17:40 uur.

GastouderSAB werkt niet met vaste breng- en haaltijden zoals vaak bij een kinderdagverblijf het geval is. De breng- en haaltijden verschillen dus per aanvraag. Het enige wat hetzelfde is per aanvraag zijn de minimale af te nemen uren. 

 

Uren doorverkopen

De minimale uren worden in principe altijd (Als de gastouder beschikbaar is voor opvang) berekend. Dit is ook bij afgesproken dagen bij de flexibele opvang omdat wij dan je plekje voor jou reserveren. 

Maar als je de uren ruim van te voren afmeld kan ik de dagen op de website of nieuwsbrief zetten als over te nemen uren. Mocht een ander gezin een extra dag willen afnemen kunnen ze jou dag die je niet nodig hebt over nemen. Is er iemand die jou uren van die dag overneemt? Dan betaal je de minimale uren uiteraard niet, want de uren van die dag worden dan ingevuld.

De beschikbare dagen die over te nemen zijn staan op de homepagina van de website.

Ziek, ruilen en/of een extra dag

Ziek
Bij ziekte van het kind worden de uren 100% doorberekend. Zie het kopje ziekte.

Ruilen
Indien er plek is op een andere dag is het geen probleem om een keer een dag te ruilen. 
Je kunt dan je opvangdag inwisselen voor een andere dag die week. Je behoud dan de zelfde aantal uren. 

Een extra dag afnemen
Heb je een keer een extra dag opvang nodig?
Geen probleem, als er een plekje vrij is kun je gezellig komen spelen. De extra uren worden natuurlijk bij de normale uren opgeteld. Op de homepagina staan ook datums die overgenomen kunnen worden van een ander kindje dat zich afgemeld heeft. Maar misschien is er sowieso wel een plekje vrij op de dag die nodig is.

GastouderSAB zorgt voor;

Ontbijt (brood + beleg
Als de kinderen voor 7:30 uur aanwezig zijn.

Lunch (brood + beleg)
We eten gezamenlijk om/rond 12.00 uur.

Monkeyplatter 09:30/15:00
Dit kan zijn; fruit, cracker, koekjes, ei, groente, pasta etc. of bij baby’s natuurlijk een fruithapje

drinken

billendoekjes

Knutselmateriaal

Hier zorg je zelf voor;

Luiers

flessenvoeding

groente hapjes

fruit hapjes in potje

ander eten bij allergie

ander eten
(bij eigen wensen)

Extra's

  • Een leuk boek cadeau op je verjaardag

  • Sinterklaasfeest/cadeautje

  •  Een kleinigheidje met Pasen en de grote (zomer)vakantie.
  • Mochten we tijdens opvanguren spontaan verzinnen een uitje te plannen zijn deze kosten uiteraard voor gastouderSAB. 

Ik wordt 4 jaar! en nu?

Gefeliciteerd! Eindelijk 4! Met 4 jaar veranderd er veel, je mag namelijk naar de basisschool. Omdat je niet meer de hele dag bij gastouderopvangSAB komt spelen omdat je nu naar school mag, ben je nu een echte BSO-er! Meer informatie over de VSO/BSO vindt je onder het kopje VSO/BSO.