VSO/BSO

 • Hiep hiep hoera! Je bent eindelijk 4 jaar! Nu gaan er een hoop dingen veranderen, je mag bijvoorbeeld nu eindelijk naar school! Best spannend allemaal! Maar het kan natuurlijk net teveel zijn om ook nog naar de grote bso te gaan, met veel grote kinderen die er rond rennen. Niet fijn als je ook erg moe bent na een lange dag school.
 • Het kan natuurlijk ook zijn dat je al langer op school zit, en papa en mama nu opeens ander werk hebben waardoor je nu opvang nodig hebt. Je vindt het niks om naar de grote BSO te gaan omdat je het daar te druk vindt en/of je er niet thuis voelt.
 • Of je hebt afgelopen jaren al bij gastouderopvangSAB gespeeld. Je vind het hier erg fijn en wilt eigenlijk gewoon lekker hier blijven spelen. Bij je vertrouwde vriendjes en vriendinnetjes voelt het misschien wel fijner als op een grote BSO met allemaal nieuwe gezichten.

Herkenbaar? Kom dan eens kijken bij gastouderopvang SAB. Gastouderopvang SAB is een kleinschalige gastouderopvang waar maximaal 6 kinderen tegelijkertijd (in de leeftijd van 0 tot 12 jaar) komen spelen.  De Bso bij gastouderopvang is niet in een groot gebouw, zoals een normale BSO maar gewoon in een woonhuis, een soort van tweede thuis! Een leuke speelplek om je te ontspannen na een lange dag school. Je kunt hier plezier maken samen met een paar vriendjes en vriendinnetjes die ook bij de gastouderopvang spelen.

Je kunt hier genieten van je vrije tijd met heel veel speelgoed en boeken, maar je kan hier ook tekenen of knutselen en lekker buiten spelen. De speeltuinen van het pagepark en roggestraat zijn vlakbij en we lopen hier dan ook geregeld heen (als de groep het toelaat). Bij gastouderopvangSAB is er een warme sfeer waar we vriendelijk zijn tegen elkaar, samen spelen en elkaar helpen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om even lekker alleen te spelen als je daar behoefte aan hebt.

Vaste dagen

Bij VSO/BSO neem je op vaste dagen opvang af. Voor BSO opvang berekend gastouderopvangSAB minimale uren, zie hieronder. 

Het fijne aan vaste dagen is dat het zo ook voor alle gastkindjes duidelijk is met wie ze op welke dag spelen. Dit geeft de kinderen vaak rust en een fijn thuis gevoel omdat ze weten wat ze kunnen verwachten. 

Flexibele opvang


Gastouderopvang is flexibele kleinschalige kinderopvang. Ieder kind, iedere werksituatie van de (vraag)ouders en dus iedere opvangaanvraag is anders. Als ouder wil je dat de opvang van je kind goed geregeld is, dit is dus per aanvraag verschillend.

Waarom noem je gastouderopvang flexibel als ik vaste dagen afneem zul je misschien denken? Het woord flexibel houdt natuurlijk niet alleen flexibel in dagen in, het woord flexibel betekend meer.

Omdat gastouderopvangSAB een plek op de gekozen opvangdag wil garanderen is het dus ook nooit een probleem (natuurlijk in overleg, even een appje is vaak genoeg) als je kind een keer langer moet blijven als dat afgesproken was. Handig als je werkdag een keer uitloopt of je een keer in de file staat. Of je baas vraagt of je een keer wat eerder kan komen dan normaal, het is dan ook wel te regelen om een keer wat eerder te komen! Het is meestal ook geen probleem om een dagje te ruilen of een keer extra te komen, mits de groepsgroten dit toelaat. 

Flexibiliteit is ook: opvang op maat. GastouderopvangSAB probeert het ritme van je kind zoveel mogelijk (Indien de groep het toelaat) hetzelfde te laten zijn als thuis, zo loopt het ritme ook op opvangdagen door in het thuisritme. Dit geeft de kinderen zelf ook een hoop rust. GastouderopvangSAB biedt een opvangsituatie die aansluit bij de thuissituatie. Zo heeft je kind een 2e thuis.

Kosten

Bij gastouderopvang SAB kun je kiezen uit 2 soorten contracten.
Een contract op basis van 46 weken en 40 weken.

Het contract van 46 weken incl. de schoolvakanties

 • de vakantie van de gastouder is hier vanaf getrokken.
  3 weken zomervakantie en +/- 1 week tussen kerst en oud en nieuw.
 • In de schoolvakanties wordt er een hele dag voor je vrijgehouden.
 • De kosten van de VSO/BSO, 46 weken contract bedragen €5,50 per kind, per uur. (Zie de pagina tarieven) excl. kosten Gastouderbureau.

het contract van 40 weken excl. de schoolvakanties

 • In de schoolvakanties heb je geen opvang nodig.
 • Er worden in de schoolvakanties dus geen dagen voor je vrij gehouden. Deze dagen kunnen dan worden opgevuld door andere kinderen (vakantieopvang aanvragen).
 • Toch opvang nodig in de schoolvakanties? Dat kan mits er plek is. Minimaal 1 maand van te voren aanvragen. (Het kan dan dus voorkomen dat het al opgevuld is met vakantieaanvragen).
 • De kosten van de dagopvang, 40 weken contract bedragen €5,75 per kind, per uur. (Zie de pagina tarieven) excl. kosten Gastouderbureau.

De uur prijs is incl.:

 • Ontbijt – (Alleen bij VSO) brood, beleg en  drinken (water/limonade/diksap/thee/melk)(als ze voor 7:30 aanwezig zijn)
 • iets lekkers na school (fruit, koekje, cracker etc. en drinken). 
 • Knutselmateriaal
 • uitjes die we maken tijdens de opvang 

Ook krijgt het gastkindje een leuk boek bij zijn/haar verjaardag. Een  kleinigheidje met sinterklaas en Pasen en met de grote (zomer)vakantie.

Minimale uren

Minimaal af te nemen uren per dag zijn:

 • VSO (voor school) (alleen mogelijk in combinatie met BSO)
  Minimale afname van 1 uur per dag.
 • BSO (na school)
  Minimale afnamen van 4 uur per dag.

 Je mag natuurlijk altijd eerder opgehaald worden maar de minimale uren worden in rekening gebracht.

Bij welke basisschool halen we kinderen op?
Maandag – Maria goretti vanaf eind januari 2020
dinsdag – Ratel, (in overleg vanaf eind januari 2020 ook de MG)
woensdag – Maria goretti vanaf eind januari 2020
donderdag – 
vrijdag – 

Wat kun je verwachten van kleinschalige BSO opvang

Als je bewust voor gastouderopvang kiest, kies je voor kleinschalige huiselijke kinderopvang. Gastouderopvang heeft per dag maar 6 kindplaatsen vrij. Dus Ideaal voor kinderen die zich niet thuis voelen op een grote BSO. Omdat er zo weinig plek is op een dag is er dus gekozen voor de minimale uren. Hierdoor kunnen we BSO opvang blijven aanbieden aan kinderen die gebruik wil maken van een rustige plek voor- of na school.

wat kun je verwachten?

 • Een huiselijke opvangplek
 • Een kleine groep kinderen (Max. 6)
 • 2 vasten gezichten (Sabine en Resi)
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Een rustige plek om bij te komen van school
 • Gegarandeerde plek op de jou afgenomen dag
  (ook bij studie- en vakantiedagen)
 • ruime keuze uit speelgoed en knutselmateriaal
 • ruime tuin om heerlijk buiten te spelen
 • Je hebt de ruimte om je huiswerk te maken en hier eventueel hulp bij te krijgen. 
 • veilige kindvriendelijke omgeving

Studiedagen

Is er op de door jou gereserveerde dag een studiedag op school? Of staakt de school? VSO/BSO-ers mogen dan een hele dag komen spelen. Deze dagen graag tijdig doorgeven. Je betaald dan uiteraard de afgenomen uren op de die dag.

 

Combinatie dagopvang en BSO

Gastouderopvang SAB vangt kinderen op in de leeftijd van 0-12 jaar. De meeste hiervan zijn vaak toch kleinere kindjes (0-4). We houden daarom goed rekening met elkaar. Er zitten bij een gastouder daarom minder leeftijdgenootjes dan op een BSO, maar misschien vindt je kleine kindjes wel ontzettend leuk en wil je graag met ze spelen of mij helpen met de kleine kindjes. Het leuke aan het opvangen van dagopvang en BSO is dat ze ook ontzettend veel van elkaar leren! 

Er is genoeg leuks te vinden voor BSO!

Je vraagt je misschien af, vermaakt mijn zoon/dochter zich wel bij een gastouder. GastouderopvangSAB heeft ook een hoop materiaal voor de BSO kinderen aangeschaft. Want iedereen moet zich hier natuurlijk thuis voelen! Voor de BSO kinderen hebben we dus genoeg leuke materialen!
Grimms, Schleich beestjes, Kapla, Waytoplay maar ook speelgoed als Playmobil, Knex, Lego, Lego friends en Little petshop. Maar ook leuke spelletjes en verschillende leesboeken zoals Geronimo stilton, Leven van een loser, dagboek van een muts, Floortje en meer! 

Speelafspraakjes?

Op school worden veel speelafspraakjes gemaakt. Gastouderopvang SAB vindt het natuurlijk niet erg als een gastkindje een keer wil afspreken, maar dit moet niet dagelijks/wekelijks zijn omdat we hier wel een plekje voor je vrij houden in de opvang. Wegbrengen of ophalen moet natuurlijk wel in de groep/tijd passen. Mocht dit niet lukken dan zouden de ouders van het speelvriendje je hier weer kunnen afzetten, of we spreken af dat papa/mama je bij je speelafspraakje ophaalt. Afspreken bij gastouderopvang SAB kan ook af en toe als de groepsgroten dit toelaat. De gereserveerde uren die voor deze dag staan worden wel berekend tijdens het speelafspraakje. Als er een speelvriendje hier komt is deze natuurlijk gratis. Afspreken gebeurd alleen met toestemming van de ouders.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.