Dagopvang - 0-4 jaar

Flexibele opvang

Gastouderopvang is flexibele kleinschalige kinderopvang. Ieder kind, iedere werksituatie van de (vraag)ouders en dus iedere opvangaanvraag is anders. Als ouder wil je dat de opvang van je kind goed geregeld is, dit is dus per aanvraag verschillend.

Flexibiliteit is ook: opvang op maat. GastouderSAB probeert het ritme van je baby/dreumes/peuter zoveel mogelijk (Indien de groep het toelaat) hetzelfde te laten zijn als thuis, zo loopt het ritme ook op opvangdagen  door in het thuisritme. Dit geeft de kinderen zelf ook een hoop rust. GastouderSAB biedt een opvangsituatie die aansluit bij de thuissituatie.

Een plek waar we Samen Alles beleven.

Vaste dagen

Bij GastouderSAB reserveer je een vaste opvangdag of meerdere opvangdagen.

De uren kunnen natuurlijk wel verschillend zijn per week. Dan geef je een maand van tevoren het rooster door met de gewenste opvanguren, met een minimale afnamen van 5 uur per dag.

Zo is het ook voor alle gastkindjes duidelijk met wie ze op welke dag spelen. Dit geeft de kinderen vaak rust en een fijn thuis gevoel omdat ze weten wat ze hier kunnen verwachten.

Heb je wel behoefte aan flexibele dagen kan dit maar dan betaal je wel wekelijks de minimale uren voor de gereserveerde dag. Want we kunnen hier niemand anders plaatsen.

Gegarandeerde plek

Omdat gastouderopvangSAB met vaste dagen werkt heb je altijd een plekje op de jou gekozen opvangdag. Er word niemand voor of achter jou opvangplek geplaatst.

Door de vaste opvangdag is het dus ook (haast) nooit een probleem (natuurlijk in overleg, even een appje is vaak genoeg) als je kind een keer langer moet blijven. 

Handig als je werkdag een keer uitloopt of je een keer in de file staat.

 

Berekenen van de uren

Je betaalt de uren die we samen vastleggen in het contract. Als de uren flexibel zijn worden de uren minimaal een maand van te voren schriftelijk, per mail doorgegeven. De uren berekenen we per kwartier. We rekenen dus bijvoorbeeld van 7:15 tot 17:45 uur in plaats van 7:20 tot 17:40 uur.

GastouderSAB werkt niet met vaste breng- en haaltijden zoals vaak bij een kinderdagverblijf het geval is. De breng- en haaltijden verschillen dus per aanvraag. Het enige wat hetzelfde is per aanvraag zijn de minimale af te nemen uren. 

 

Uren doorverkopen

De minimale uren worden in principe altijd (Als de gastouder beschikbaar is voor opvang) berekend. Omdat jouw plekje gegarandeerd wordt vrijhouden. 

Maar als je de uren ruim van te voren afmeld kan ik de dagen op de website of nieuwsbrief zetten als over te nemen uren. Mocht een ander gezin een extra dag willen afnemen kunnen ze jou dag die je niet nodig hebt over nemen. Is er iemand die jou uren van die dag overneemt? Dan betaal je de minimale uren uiteraard niet, want de uren van die dag worden dan ingevuld.

De beschikbare dagen die over te nemen zijn staan op de homepagina van de website.

Ziek, ruilen en/of een extra dag

Ziek
Bij ziekte van het kind worden de uren 100% doorberekend. Zie het kopje ziekte.

Ruilen
Indien er plek is op een andere dag is het geen probleem om een keer een dag te ruilen. 
Je kunt dan je opvangdag inwisselen voor een andere dag die week. Je behoud dan de zelfde aantal uren. 

Een extra dag afnemen
Heb je een keer een extra dag opvang nodig?
Geen probleem, als er een plekje vrij is kun je gezellig komen spelen. De extra uren worden natuurlijk bij de normale uren opgeteld. Op de homepagina staan ook datums die overgenomen kunnen worden van een ander kindje dat zich afgemeld heeft. Maar misschien is er sowieso wel een plekje vrij op de dag die nodig is.

GastouderSAB zorgt voor;

Ontbijt (brood + beleg
Als de kinderen voor 7:30 uur aanwezig zijn.

Lunch (brood + beleg)
We eten gezamenlijk om/rond 12.00 uur.

Monkeyplatter 09:30/15:00
Dit kan zijn; fruit, cracker, koekjes, ei, groente, pasta etc.

drinken

billendoekjes

Knutselmateriaal

Hier zorg je zelf voor;

Luiers

flessenvoeding

groente hapjes

fruit hapjes in potje

ander eten bij allergie

ander eten
(bij eigen wensen)

Extra's

  • Een leuk boek cadeau op je verjaardag

  • Sinterklaasfeest/cadeautje

  •  Een kleinigheidje met Pasen en de grote (zomer)vakantie.
  • Mochten we tijdens opvanguren spontaan verzinnen een uitje te plannen zijn deze kosten uiteraard voor gastouderSAB. 

Ik wordt 4 jaar! en nu?

Gefeliciteerd! Eindelijk 4! Met 4 jaar veranderd er veel, je mag namelijk naar de basisschool. Omdat je niet meer de hele dag bij gastouderopvangSAB komt spelen omdat je nu naar school mag, ben je nu een echte BSO-er! Meer informatie over de VSO/BSO vindt je onder het kopje VSO/BSO.