Wie is SABine

Ik ben Sabine Megens (1985) en werk met veel liefde als professioneel gastouder. Ik bied opvang aan in mijn woning in de groene kruisstraat in Gennep. Sinds mei 2017 werk ik als gastouder maar daarvoor heb ik al jaren oppas ervaring opgedaan. “Gewoon” met oppassen maar ook met stages op bij kleuterklassen, peuterspeelzalen en zelfs ook een stage bij de middelbare school.

Samen met mijn ouders Resi en Peter woon ik in de groene kruisstraat in Gennep. We hebben ook nog een hondje Vino. 

Ik heb nog een zusje Tessa maar ze woont met haar man en 2 dochters in Elst. Ik ben dus ook trotse tante van Rosali (2017) en Sophie (2019). 
Rosali en Sophie komen vaak in het weekend langs om gezellig te komen spelen. Maar soms als er een plekje vrij is in de opvang kan het soms eens voorkomen dat ze er ook eens door de weeks zijn.

Ervaring

Toen ik zelf nog klein was paste mijn moeder al op bij mensen thuis. Daar gingen wij naar school of met vrije dagen dus ook heen en “hielpen” daar met oppassen. Ook ging ik zo af en toe mee naar de peuterspeelzaal waar mijn moeder vroeger vrijwilligster was, het is met de paplepel ingegoten!

Ik heb veel oppaservaring met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.  Vanaf ongeveer groep 8 al veel bij mensen thuis opgepast. S’avonds maar ook met regelmaat overdag. Sinds ik begonnen ben als gastouder ben ik hier mee gestopt. En “pas ik alleen nog op” als gastouder. Tijdens mijn opleidingen heb ik verschillende stages gelopen bij peuterspeelzalen, kleuterklassen en zelfs de middelbare school.

Waarom Gastouderopvang

Eigenlijk heb ik altijd al gezegd… als ik later groot ben ga ik iets met kinderen doen… net als mijn moeder, oppassen, Juf, op een kdv… iets in de richting! Na een korte switch richting het grafische werk is het dan toch iets met kinderen geworden! 

Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, ze een hoop te leren, te zien groeien en ze gewoon kind te laten zijn. Ik geniet er van als ze helemaal in hun spel zitten.. heerlijk om naar te kijken!

De laatste tijd valt het me op dat veel kinderen (gelukkig niet allemaal!) niet meer echt spelen dit vind ik erg jammer om te zien. Ik probeer de kinderen hier hun fantasie te laten gebruiken met spelen door middel van “open” speelgoed. Sinds we hier een aantal dingen (zoals oa. Grimms, schleich, bilibo en de wobbel) aangeschaft hebben valt het me op dat het spelen een stuk beter lukt! Hier gaat er een wereld voor ze open, want de meeste voorwerpen hebben geen vast doel, het kan dus alles zijn. Dit bied oneindig speelplezier, en ze spelen hierdoor weer echt!

Het is erg leuk de kinderen hier in te zien groeien. Steeds ontdekken ze weer iets nieuws of bedenken weer iets anders met hetzelfde speelgoed. Je ziet ze hun spel steeds uitbreiden… en je ziet ze denken.. wat kan ik nog meer gebruiken!