Wie is SAB?

Hier onder vind je meer informatie over mij

Ik ben Sabine Megens (1985) en werk met veel liefde als professioneel gastouder. Ik bied opvang aan in mijn woning in de Sint Martinusstraat in Gennep. Sinds mei 2017 werk ik als gastouder maar daarvoor heb ik al jaren oppas ervaring opgedaan. “Gewoon” met s’avonds oppassen maar ook met stages bij kleuterklassen, peuter-speelzalen en zelfs ook een stage (Hand- vaardigheid) bij de middelbare school. Voorheen was de opvang in de groene kruisstraat in het huis bij mijn ouders. Sinds april 2023 vind de opvang plaats in deze woning. Mijn ouders wonen hier om de hoek en komen af en toe eens binnen lopen.

Ik woon hier alleen, de wens is nog dat er in de toekomst een klein hondje bij komt. (Zelfde soort als ons vorige hondje Vino (zie foto).

Ik heb nog een zusje Tessa. Ze woont met haar man en 2 dochters in Elst. Ik ben dus ook trotse tante van Rosali (2017) en Sophie (2019). 
Rosali en Sophie komen vaak in het weekend langs om gezellig te komen spelen. Maar soms als er een plekje vrij is in de opvang kan het soms eens voorkomen dat ze er ook eens door de weeks zijn (Voornamelijk op een vrijdag middag of in de schoolvakantie’s).

Waarom Gastouderopvang

Eigenlijk heb ik altijd al gezegd… als ik later groot ben ga ik iets met kinderen doen, net als mijn moeder, oppassen, Juf, op een kdv… iets in de richting! Na een korte switch richting het grafisch ontwerp is het dan toch iets met kinderen geworden! 

Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, ze een hoop te leren, te zien groeien en ze gewoon kind te laten zijn. Ik geniet er van als ze helemaal in hun spel zitten.. heerlijk om naar te kijken!

De laatste tijd valt het me op dat veel kinderen (gelukkig niet allemaal!) niet meer echt spelen dit vind ik erg jammer om te zien. Ik probeer de kinderen hier hun fantasie te laten gebruiken met spelen door middel van “open” speelgoed. Sinds we hier een aantal dingen (zoals oa. Grimms, schleich, gonge wiebeltol, stapelstein, bilibo en de wobbel) aangeschaft hebben valt het me op dat het spelen een stuk beter lukt! Hier gaat er een wereld voor ze open, want de meeste voorwerpen hebben geen vast doel, het kan dus alles zijn. Dit bied oneindig speelplezier, en ze spelen hierdoor weer echt!

Het is erg leuk de kinderen hier in te zien groeien. Steeds ontdekken ze weer iets nieuws of bedenken weer iets anders met hetzelfde speelgoed. Je ziet ze hun spel steeds uitbreiden… en je ziet ze denken.. wat kan ik nog meer gebruiken!

soph001

Ervaring

Toen ik zelf nog klein was paste mijn moeder al op bij mensen thuis. Daar gingen wij naar school of met vrije dagen dus ook heen en “hielpen” daar met oppassen. Ook ging ik zo af en toe mee naar de peuterspeelzaal waar mijn moeder vroeger vrijwilligster was, het is met de paplepel ingegoten!

Ik heb veel oppaservaring met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.  Vanaf ongeveer groep 8 al veel bij mensen thuis opgepast (1 tot 6 kinderen). S’avonds maar ook met regelmaat overdag. Sinds ik begonnen ben als gastouder ben ik hier mee gestopt. En “pas ik alleen nog op” als gastouder. Tijdens mijn opleidingen heb ik verschillende stages gelopen bij peuterspeelzalen, kleuterklassen en zelfs de middelbare school.

Van school tot gastouder

Ik heb zorg en welzijn, vmbo kader gedaan op het hezeland college in Gennep. Daarna ben ik de opleiding SPW gaan volgen op het ROC Boxmeer maar heb deze opleiding niet afgemaakt. Ik ben vervolgens gestart met de MBO opleiding Multi-media vormgeven in Nijmegen. Hier heb ik mijn diploma gehaald en ben vervolgens gestart bij de kunstacademie in Tilburg. Hier deed ik de opleiding visuele communicatie, hier heb ik 2 jaar de opleiding gevolgd en heb daarna helaas door ziekte moeten stoppen.

 

Na lang thuis gezeten te hebben ben ik via Intos in het reïntergratietraject terecht gekomen, heb tijdens dit traject stages gelopen bij de gemeente Gennep, Imagro en printmarkt. Bij de laatste uiteindelijk een contract gekregen maar na een aantal contracten hield dit helaas weer op. Dus weer terug in het reintergratietraject en stage bij Intos gelopen om ze grafisch te ondersteunen. Ik heb toen besloten dat ik het zelfde werk als mijn moeder wilde gaan doen, aangezien ik hier s’middags al viel hielp wist ik dat ik dit werk erg 

leuk vind en goed aan kan. Ik miste alleen nog de juiste papieren. Hiervoor ben ik via ROC Rivor de verkorte opleiding voor gastouder gaan doen en mijn diploma gehaald (dec 2016)! Ook heb ik mijn kinder EHBO gehaald dus ben er helemaal klaar voor om te werken als gastouder. Sinds mei, 2017 is gastouderopvangSAB geopend!

Certificaten gastouder

kinderEHBO
Jaarlijkse herhaling
Diploma behaald 2017

Rouw en verlies bij kinderen
Infoavond, 2018
geen certificaat 

meldcode module a
e learning meldcode module a
certificaat behaald

workshop Kinderen&Emoties
mei 2019

Kinderwijs TV – Summerschool 2020
26 augustus 2020, certificaat behaald

Kennismakingsworkshop baby- en kindergebaren
08-04-2021

Basiscursus baby- en kindergebaren
certificaat behaald, 24 augustus 2021
Cursus gevolgd bij Marijke van ‘t veer

Kinderwijs TV – Summerschool 2022
juli 2022, certificaat behaald

babywijs Plus
certificaat behaald, september 2022

Kinderwijs TV – Summerschool 2023
juli 2023certificaat behaald

Werkervaring

GastouderSAB
mei, 2017, Gestart met eigen opvang, gennep

PRINTMARKT.EU – Gennep
nov. 2012 – dec. 2013 – re-intergratie stage
jan. 2014 – dec. 2015 – in dienst

IMAGRO, Ottersum
21 aug – 15 nov. 2012 – re-intergratie stage

GEMEENTE GENNEP
2011 tot 8 aug 2012 – re-intergratie stage
Ondersteuning afdeling leefomgeving.

Oppas
Oppassen bij meerdere oppasadressen.
‘savonds en soms overdag, leeftijd 0 – 12.

Stages

ELZENDAAL COLLEGE GENNEP
1 week stage, Gennep
1e jaar Visuele communicatie

ROC GRAFISCHE WERKPLAATS
Half jaar stage, Nijmegen
4e jaar multimedia vormgever, Nijmegen

LOOKPRODUCTIONS/TOTALLYKIDZ
Half jaar stage, Den Haag
3e jaar multimedia vormgever

CYBOX
Half jaar stage, Boxmeer
2e jaar multimedia vormgever

BASISSCHOOL MARIA GORETTI
 1 dag in de week (langere periode), Gennep 
groep 1/2c, snuffelstage SPW 

PEUTERSPEELZAAL “DE OTTERTJES”
 2 weken, Ottersum
snuffelstage vmbo zorg en welzijn

BASISSCHOOL MARIA GORETTI
 1 week, groep 1/2a, te Gennep
snuffelstage vmbo zorg en welzijn

 

Opleidingen

ROC RIVOR
Helpende Zorg en Welzijn,
specialisatie gastouder
diploma gehaald december 2016

MINOR COMMUNICATIE&MULTIMEDIA DESIGN
Hoge school van de kunsten,
Tilburg, 2009 – 2010
certificaat van de minor behaald

VISUELE COMMUNICATIE
Hoge school van de kunsten,
Tilburg, 2008 – 2010
propedeuse behaald

MULTIMEDIA VORMGEVER
ROC Nijmegen, Nijmegen, 2004 – 2008
ECDL certificaat, Diploma behaald 2008

SPW
ROC MBO college de Maasvallei,
Boxmeer, 2003-2004
1e jaar afgesloten

VMBO-K, richting zorg en welzijn
Hezeland college, Gennep, 1999- 2003
Diploma behaald 2003