Voorschoolse en naschoolse opvang - 4-12 jaar

Meer informatie over de Voor- en naschoolse opvang.

Buitenschoolse opvang bij gastouderSAB

GastouderSAB heeft een 6e opvang plek vrij voor een kindje van 4-12 jaar. Voornamelijk spelen er dus kindjes van 0-4 jaar bij gastouderSAB. De bso plek wordt voornamelijk gevuld met kindjes die het nog te spannend vinden om ook de overstap naar de bso te maken als ze net starten op school of omdat er nog een broertje of zusje bij ons speelt en daarom ook nog graag blijven spelen.

GastouderSAB biedt dan ook alleen voorschoolse en naschoolse opvang aan kinderen van 4-12/13 jaar die door groeien vanuit de opvang en/of een broertje of zusje in de dagopvang bij gastouderSAB hebben zitten. We hebben daarom maar beperkte BSO plaatsen. 

Welke scholen?

Hier zie je wanneer we op welke school zijn, helaas kunnen we niet bij meerdere scholen tegelijk zijn op dezelfde dag. 

Maandag

Dinsdag

Woensdag

de Ratel – om de week

Donderdag

Elckerlyc

vrijdag

Flexibele opvang

Gastouderopvang is flexibele kleinschalige kinderopvang. Ieder kind, iedere werksituatie van de (vraag)ouders en dus iedere opvangaanvraag is anders. Als ouder wil je dat de opvang van je kind goed geregeld is, dit is dus per aanvraag verschillend.

Flexibiliteit is ook: opvang op maat. GastouderSAB probeert het ritme van je kind zoveel mogelijk (Indien de groep het toelaat) hetzelfde te laten zijn als thuis, zo loopt het ritme ook op opvangdagen door in het thuisritme.

Dit geeft de kinderen zelf ook een hoop rust. GastouderSAB biedt een opvangsituatie die aansluit bij de thuissituatie.

Een plek waar we Samen Alles beleven.

Vaste dagen

Bij GastouderSAB reserveer je een vaste opvangdag of meerdere opvangdagen.

Bij de VSO/BSO contract kunnen de uren niet flexibel afgenomen worden omdat je anders niet uit komt met de met de aantal minimale uren.

De minimale uren voor de BSO zijn 5 uur per dag. dit kan worden verdeelt door bijv. voorschoolse en na schoolse opvang.
VSO – Voor Schoolse Opvang
minimaal 1 uur 

BSO – Buiten Schoolse Opvang
Minimaal 4 uur per dag

de totale 5 uur wordt altijd berekend.

In de schoolvakantie’s en op studiedagen hebben we de hele dag een plekje voor je vrij. In de vakanties berekenen we minimaal 6 uur zoals de kinderen in de dagopvang.

Zo is het ook voor alle gastkindjes duidelijk met wie ze op welke dag spelen. Dit geeft de kinderen vaak rust en een fijn thuis gevoel omdat ze weten wat ze hier kunnen verwachten.

Gegarandeerde plek

Omdat gastouderSAB met vaste dagen werkt heb je altijd een plekje op de jou gekozen opvangdag. 

Door de vaste opvangdag is het dus ook (haast) nooit een probleem (natuurlijk in overleg, even een appje is vaak genoeg) als je kind een keer langer moet blijven. 

Handig als je werkdag een keer uitloopt of je een keer in de file staat.

*Dus ook op een studiedag of vakantiedag of misschien wel een onverwachte stakingsdag kun je meestal de hele dag komen spelen. 
er kan een uitzondering zijn als de BSO plek achter een dagopvang kindje geplaatst is. We kijken dan of er iets te regelen is om dit op te lossen.

 

Berekenen van de uren

Je betaalt de uren die we samen vastleggen in het contract. Als de uren flexibel zijn worden de uren minimaal een maand van te voren schriftelijk, per mail doorgegeven. (bijv. de ene week wel voorschoolse opvang en de andere week niet). De uren berekenen we per kwartier. We rekenen dus bijvoorbeeld van 7:15 tot 17:45 uur in plaats van 7:20 tot 17:40 uur.

GastouderSAB werkt niet met vaste breng- en haaltijden zoals vaak bij een kinderdagverblijf het geval is. Voor BSO wordt er 1 uur voorschool gerekend. Om 8 uur maken we ons klaar om naar school te gaan. Op studiedagen/vakantie’s vragen we de kinderen te brengen tot maximaal 9:30 uur

Later brengen of eerder ophalen is natuurlijk altijd mogelijk. De afgesproken uren/contract uren worden berekend met eerder brengen of later halen worden de extra uren berekend.

 

Ziekte

Bij ziekte van het kind worden de uren 100% doorberekend. Zie het kopje ziekte.

Rruilen of een extra dag

Ruilen
Indien er plek is op een andere dag is het geen probleem om een keer een dag te ruilen. 
Je kunt dan je opvangdag inwisselen voor een andere dag die week of eventeel de week ervoor of erna (indien plek). Je behoud dan de zelfde aantal uren. 

Een extra dag afnemen
Heb je een keer een extra dag opvang nodig?
Geen probleem, als er een plekje vrij is kun je gezellig komen spelen. De extra uren worden natuurlijk bij de normale uren opgeteld. 

school dicht?​

Studiedagen, vakantie’s of misschien wel een staking? Geen probleem, omdat we werken met een gegarandeerd plekje. 

Studiedag – Valt er een studiedag op jou opvangdag dan kan er een hele dag opvang afgenomen worden omdat we een hele dag voor je vrij houden. De extra uren worden bij de normale afgenomen uren geteld.

Staking – Tegenwoordig hebben we veel te maken met stakingen op de basisschool. Erg lastig als je zelf gewoon moet werken. Is er een staking op jou opvangdag? Geen probleem! Omdat we de hele dag een plekje voor je vrij houden kun je gewoon de hele dag te komen spelen tijdens een stakingsdag.

Vakantie – In de vakantie een hele dag opvang nodig? Geen probleem we houden in de schoolvakantie een hele dag voor je vrij. (In de weken dat de opvang geopend is)

Niet helemaal lekker? Ook handig als je jezelf een keer niet goed genoeg voelt voor school maar wel gewoon een dagje kan spelen. 

GastouderSAB zorgt voor:

Ontbijt (brood + beleg)
Als de kinderen voor 7:30 uur aanwezig zijn

Lunch (brood + beleg) (bij studie/vakantiedagen)
We eten gezamenlijk om 11.00 uur.
(bij studie- en vakantiedagen)

Monkeyplatter
09:30 (bij studie- en vakantiedagen)
14:30 – 15:00  Dit kan zijn; fruit, groente, cracker, ei, pasta, pasta, koekje, snoepje etc.

drinken
Water, thee, dixsap, ranja

Knutselmateriaal

Wanneer neem je het zelf mee?

ander eten bij allergie

ander eten (bij eigen wensen)

Extra's

  • Een cadeau op je verjaardag
  • Sinterklaasfeest/cadeautje
  •  Een kleinigheidje met Pasen en de grote (zomer)vakantie.
  • Mochten we tijdens opvanguren spontaan verzinnen een uitje te plannen zijn deze kosten uiteraard voor gastouderSAB.