Voorschoolse en naschoolse opvang - 4-12 jaar

Welke scholen?

Momenteel komen we bij verschillende scholen om kinderen op te halen.
Hier zie je wanneer we op welke school zijn, helaas kunnen we niet bij meerdere scholen tegelijk zijn op dezelfde dag. 

Maandag

Maria Goretti*

Dinsdag

de Ratel

Woensdag

Maria Goretti*

Donderdag

Elckerlyc

vrijdag

* Tijdelijke opvang. Periode eind januari tot eind mei. Daarna staan er geen scholen meer gepland op deze dagen.

Flexibele opvang

Gastouderopvang is flexibele kleinschalige kinderopvang. Ieder kind, iedere werksituatie van de (vraag)ouders en dus iedere opvangaanvraag is anders. Als ouder wil je dat de opvang van je kind goed geregeld is, dit is dus per aanvraag verschillend.

Flexibiliteit is ook: opvang op maat. GastouderSAB probeert het ritme van je kind zoveel mogelijk (Indien de groep het toelaat) hetzelfde te laten zijn als thuis, zo loopt het ritme ook op opvangdagen door in het thuisritme. Dit geeft de kinderen zelf ook een hoop rust. GastouderSAB biedt een opvangsituatie die aansluit bij de thuissituatie.

Een plek waar we Samen Alles beleven.

Vaste dagen

Bij GastouderSAB reserveer je een vaste opvangdag of meerdere opvangdagen.

Bij de VSO/BSO contract kunnen de uren niet flexibel afgenomen worden omdat je anders niet uit komt met de met de aantal minimale uren.

De minimale uren voor de VSO/BSO zijn :
VSO – Voor Schoolse Opvang
minimaal 1 uur (alleen als je ook BSO komt)

BSO – Buiten Schoolse Opvang
Minimaal 4 uur per dag

Zo is het ook voor alle gastkindjes duidelijk met wie ze op welke dag spelen. Dit geeft de kinderen vaak rust en een fijn thuis gevoel omdat ze weten wat ze hier kunnen verwachten.

Gegarandeerde plek

Omdat gastouderopvangSAB met vaste dagen werkt heb je altijd een plekje op de jou gekozen opvangdag. Er word niemand voor of achter jou opvangplek geplaatst.

Door de vaste opvangdag is het dus ook (haast) nooit een probleem (natuurlijk in overleg, even een appje is vaak genoeg) als je kind een keer langer moet blijven. 

Handig als je werkdag een keer uitloopt of je een keer in de file staat.

*Dus ook op een studiedag of vakantiedag of misschien wel een onverwachte stakingsdag kun je de hele dag komen spelen. 

 

Berekenen van de uren

Je betaalt de uren die we samen vastleggen in het contract. Als de uren flexibel zijn worden de uren minimaal een maand van te voren schriftelijk, per mail doorgegeven. (bijv. de ene week wel voorschoolse opvang en de andere week niet). De uren berekenen we per kwartier. We rekenen dus bijvoorbeeld van 7:15 tot 17:45 uur in plaats van 7:20 tot 17:40 uur.

GastouderSAB werkt niet met vaste breng- en haaltijden zoals vaak bij een kinderdagverblijf het geval is. De breng- en haaltijden verschillen dus per aanvraag. Het enige wat hetzelfde is per aanvraag zijn de minimale af te nemen uren. 

De kosten van de VSO/BSO bedragen €5,50 per kind, per uur. (zie hiervoor de tariefpagina) Deze kosten zijn exclusief de kosten van het Gastouderbureau.

Uren doorverkopen​

De minimale uren worden in principe altijd (Als de gastouder beschikbaar is voor opvang) berekend. Omdat jouw plekje gegarandeerd wordt vrijhouden. 

Maar als je de uren ruim van te voren afmeld kan ik de dagen op de website of nieuwsbrief zetten als over te nemen uren. Mocht een ander gezin een extra dag willen afnemen kunnen ze jou dag die je niet nodig hebt over nemen. Is er iemand die jou uren van die dag overneemt? Dan betaal je de minimale uren uiteraard niet, want de uren van die dag worden dan ingevuld.

De beschikbare dagen die over te nemen zijn staan op de homepagina van de website.

Ruilen of een extra dag

Ruilen
Indien er plek is op een andere dag is het geen probleem om een keer een dag te ruilen. 
Je kunt dan je opvangdag inwisselen voor een andere dag die week. Je behoud dan de zelfde aantal uren. 

Een extra dag afnemen
Heb je een keer een extra dag opvang nodig?
Geen probleem, als er een plekje vrij is kun je gezellig komen spelen. De extra uren worden natuurlijk bij de normale uren opgeteld. Op de homepagina staan ook datums die overgenomen kunnen worden van een ander kindje dat zich afgemeld heeft. 

school dicht?​

Studiedagen, vakantie’s of misschien wel een staking? Geen probleem, omdat we werken met een gegarandeerd plekje. 

Studiedag – Valt er een studiedag op jou opvangdag dan kan er een hele dag opvang afgenomen worden omdat we een hele dag voor je vrij houden. De extra uren worden bij de normale afgenomen uren geteld.

Staking – Tegenwoordig hebben we veel te maken met stakingen op de basisschool. Erg lastig als je zelf gewoon moet werken. Is er een staking op jou opvangdag? Geen probleem! Omdat we de hele dag een plekje voor je vrij houden kun je gewoon de hele dag te komen spelen tijdens een stakingsdag.

Vakantie – In de vakantie een hele dag opvang nodig? Geen probleem we houden in de schoolvakantie een hele dag voor je vrij. (In de weken dat de opvang geopend is)

Niet helemaal lekker? Ook handig als je jezelf een keer niet goed genoeg voelt voor school maar wel gewoon een dagje kan spelen. 
(Dit vervalt nu helaas tijdelijk in de coronatijd!)

Inclusief

Ontbijt (brood + beleg)
Als de kinderen voor 7:45 uur aanwezig zijn.

Lunch (brood + beleg)
We eten gezamenlijk om 12.00 uur.

Monkeyplatter 09:30/15:00
Dit kan zijn; fruit, cracker, koekjes, ei, groente, pasta etc.

drinken
Water, thee, melk, diksap, ranja

Knutselmateriaal

Exclusief

ander eten bij allergie

ander eten
(bij eigen wensen)

Extra's

  • Een leuk boek cadeau op je verjaardag

  • Sinterklaasfeest/cadeautje

  •  Een kleinigheidje met Pasen en de grote (zomer)vakantie.
  • Mochten we tijdens opvanguren spontaan verzinnen een uitje te plannen zijn deze kosten uiteraard voor gastouderSAB.