SABine

Ik ben Sabine Megens, geboren op 19-08-1985 te Nijmegen. Ik heb een klein hondje, Vino. Ik woon in de groene kruisstraat te Gennep, samen met mijn ouders Resi en Peter. Verder ben ik de trotse tante van Rosali (2017) en Sophie (2019). In ons huis bieden mijn moeder (Reezje BeeZzZje) en ik allebei gastouderopvang aan. Samen mogen wij max. 6 kinderen opvangen.

Ervaring
Toen ik zelf nog klein was paste mijn moeder al op bij mensen thuis. Daar gingen wij naar school of met vrije dagen dus ook heen en “hielpen” daar met oppassen. Ook ging ik zo af en toe mee naar de peuterspeelzaal waar mijn moeder vroeger vrijwilligster was, het is met de paplepel ingegoten!

Ik heb veel oppaservaring met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.  Vanaf ongeveer groep 8 al veel bij mensen thuis opgepast. S’avonds maar ook met regelmaat overdag. Sinds ik begonnen ben als gastouder ben ik hier mee gestopt. En “pas ik alleen nog op” kinderen op als gastouder. 

Tijdens mijn opleidingen heb ik verschillende stages gelopen bij peuterspeelzalen, kleuterklassen en zelfs de middelbare school.

Waarom Gastouderopvang?
Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken. Ze een hoop te leren, ze te zien groeien en ze gewoon kind te laten zijn.

Het valt me op dat veel kinderen niet meer echt spelen, dit vind ik erg jammer om te zien… ik probeer de kinderen hier hun fantasie te laten gebruiken met spelen door middel van “open” speelgoed. Sinds we hier een aantal dingen (zoals oa. Grimms, schleich, bilibo, wobbel) aangeschaft hebben valt het me op dat het spelen een stuk beter lukt! Hier gaat er een wereld voor ze open, want de voorwerpen hebben geen vast doel, het kan dus alles zijn. Dit bied oneindig speelplezier, en ze spelen hierdoor weer echt!

Mijn opleidingen
Ik heb zorg en welzijn, vmbo kader gedaan op het hezelandcollege in Gennep. Daarna ben ik de opleiding SPW gaan volgen op het ROC in Boxmeer maar heb deze opleiding niet afgemaakt.

Ik ben vervolgens gestart met de MBO opleiding Multi media vormgeven in Nijmegen. Hier heb ik mijn diploma gehaald en ben vervolgens gestart bij de kunstacademie in Tilburg. Hier deed ik de opleiding visuele communicatie, hier heb ik 2 jaar de opleiding gevolgd en heb daarna helaas door ziekte moeten stoppen.

Na lang thuis gezeten te hebben ben ik via Intos in het reintergratietraject terecht gekomen, heb tijdens dit traject stages gelopen bij de gemeente Gennep, Imagro en printmarkt. Bij de laatste uiteindelijk een contract gekregen maar na een aantal contracten hield dit helaas weer op.

Dus weer terug in de reintergratie en stage bij Intos gelopen om ze grafisch te ondersteunen. Ik heb toen besloten dat ik het zelfde werk als mijn moeder wilde gaan doen, aangezien ik hier s’middags al viel hielp wist ik dat ik dit werk erg leuk vind.

Ik ben via ROC Rivor de verkorte opleiding voor gastouder gaan doen en mijn diploma gehaald (dec 2016)! Ook heb ik mijn kinder EHBO gehaald dus ben er helemaal klaar voor om te werken als gastouder. Sinds mei, 2017 is gastouderopvangSAB geopend! 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.