Tijdelijke opvang

Vervanging van collega gastouder
Heeft je eigen gastouder zwangerschapsverlof of kan ze door een andere situatie een tijd niet oppassen? Dan hebben wij hier misschien wel een plekje voor jou! Een tijdelijke huiselijke omgeving waar je lekker kan spelen. Als je eigen gastouder weer beschikbaar is ga je weer terug naar je oude vertrouwde plekje.

wachtlijst kinderdagverblijf
Het blijft lastig, past opa en/of oma op, kies ik voor een gastouder of een kinderdagverblijf? Bij het kinderdagverblijf is steeds vaker een lange wachtlijst. Hierdoor komen er steeds meer tijdelijke aanvragen binnen bij gastouderopvangSAB. Kinderen die op de wachtlijst staan bij een kinderdagverblijf maar dus nog niet meteen kunnen starten wanneer dit nodig is. 

Zelf raad ik aan, mocht je keuze naar een kinderdagverblijf te gaan toch meteen te starten bij een kinderdagverblijf. Of toch een andere opvangvorm te kiezen met meer duidelijkheid voor je kind. Dit kan een gastouder zijn of opa en oma. Voor een kind is het niet goed om zo snel van opvang te wisselen. Tegen de tijd dat de kinderen zich net thuis voelen, gewend zijn en nieuwe vriendjes gemaakt hebben moeten ze weer naar hun nieuwe opvang. Ook voor baby’s duurt het vaak even voor ze hun plekje gevonden hebben. Wennen aan vreemde geluiden, een ander bedje…

Mocht er geen andere oplossing zijn kan GastouderopvangSAB tijdelijke opvang bieden. Deze plaatsen zijn wel beperkt en vaste opvang aanvragen gaan voor op tijdelijke aanvragen. Soms kan een plekje net worden opgevuld voor een aantal maanden, als er bijvoorbeeld een baby gaat starten die nog geboren moet worden.

Tijdelijke opvang

Voor tijdelijke opvang kan met een gastouderbureau naar keuze een tijdelijk contract opgesteld worden. In het contract zetten we een duidelijke begin- en einddatum.

Mocht je toch eerder kunnen starten bij het kinderdagverblijf blijven de afgesproken uren tot de afgesproken einddatum staan. Deze worden dan toch in rekening gebracht. Dit omdat we toch plek voor je vrij houden en hierdoor nieuwe vaste aanvragen (die wel bewust voor gastouderopvang kiezen) op de wachtlijst moeten zetten.

*Alles tot een periode tot een half jaar valt onder tijdelijke opvang. Dagopvang- en BSOaanvragen gaan voor op tijdelijke aanvragen.

Gegarandeerde plek

Omdat gastouderopvangSAB met vaste dagen werkt heb je altijd een plekje op de jou gekozen opvangdag (in de afgesproken periode). Er word niemand voor of achter jou opvangplek geplaatst.

Door de vaste opvangdag is het dus ook (haast) nooit een probleem (natuurlijk in overleg, even een appje is vaak genoeg) als je kind een keer langer moet blijven. 

Handig als je werkdag een keer uitloopt of je een keer in de file staat.

 

Berekenen van de uren​

Je betaalt de uren die we samen vastleggen in het contract. Als de uren flexibel zijn worden de uren minimaal een maand van te voren schriftelijk, per mail doorgegeven. (bijv. de ene week wel voorschoolse opvang en de andere week niet). De uren berekenen we per kwartier. We rekenen dus bijvoorbeeld van 7:15 tot 17:45 uur in plaats van 7:20 tot 17:40 uur.

GastouderSAB werkt niet met vaste breng- en haaltijden zoals vaak bij een kinderdagverblijf het geval is. De breng- en haaltijden verschillen dus per aanvraag. Het enige wat hetzelfde is per aanvraag zijn de minimale af te nemen uren. 

Inclusief

Ontbijt (brood + beleg
Als de kinderen voor 7:45 uur aanwezig zijn.

Lunch (brood + beleg)
We eten gezamenlijk om 12.00 uur.

Monkeyplatter 09:30/15:00
Dit kan zijn; fruit, cracker, koekjes, ei, groente, pasta etc.

drinken
Water, thee, melk, diksap, ranja

billendoekjes

Knutselmateriaal

exclusief

Luiers

flessenvoeding

groente hapjes

fruit hapjes in potje

ander eten bij allergie

ander eten
(bij eigen wensen)

Extra's

  • Vaste gastkindjes krijgen een leuk boek cadeau op hun verjaardag. Ben je tijdens je opvang periode jarig? Dan krijg je hier natuurlijk ook een gezellig feestje met cadeautje.

  • De overige vaste kleinigheidjes in de periode dat het kind in de opvang zit.

  • Mochten we tijdens opvanguren spontaan verzinnen een uitje te plannen zijn deze kosten uiteraard voor gastouderSAB.