Tijdelijke opvang

Het blijft lastig, past opa en/of oma op, kies ik voor een gastouder of een kinderdagverblijf?. Bij het kinderdagverblijf is steeds vaker een lange wachtlijst. Hierdoor komen er steeds meer tijdelijke aanvragen binnen bij gastouderopvangSAB. Kinderen die op de wachtlijst staan bij een kinderdagverblijf maar dus nog niet meteen kunnen starten. Maar er is wel al opvang nodig.

Zelf raad ik het aan, mocht je keuze naar een kinderdagverblijf te gaan toch meteen te starten bij een kinderdagverblijf. Anders raad ik  het aan een andere opvangvorm te kiezen met meer duidelijkheid voor je kind. Dit kan een gastouder zijn maar dit kan natuurlijk ook opa of oma zijn. Voor een kind is het niet goed om zo snel van opvang te wisselen. Tegen de tijd dat de kinderen zich net thuis voelen, gewend zijn en nieuwe vriendjes gemaakt hebben moeten ze weer naar hun nieuwe opvang. Ook voor baby’s duurt het vaak even voor ze hun plekje gevonden hebben. Andere geluiden, een ander bedje…

Mocht er geen andere oplossing zijn kan GastouderopvangSAB tijdelijke opvang bieden. Deze plaatsen zijn wel beperkt en andere opvang aanvragen gaan voor op tijdelijke aanvragen. Soms kan een plekje net worden opgevuld voor een aantal maanden, als er bijvoorbeeld een baby gaat starten die nog geboren moet worden.

Voor tijdelijke opvang kan met een gastouderbureau naar keuze een tijdelijk contract getekend worden. Hier wordt duidelijk de begin en einddatum ingevuld. Mocht je toch eerder kunnen starten bij het kinderdagverblijf blijven de afgesproken uren tot de afgesproken einddatum staan. Deze worden dan toch in rekening gebracht. Dit omdat we toch plek voor je vrij houden en hierdoor nieuwe vaste aanvragen (die wel bewust voor gastouderopvang kiezen) op de wachtlijst moeten zetten.

*Alles tot een periode tot een half jaar valt onder tijdelijke opvang.
Dagopvang- en BSOaanvragen gaan voor op tijdelijke aanvragen.

Kosten
De kosten van tijdelijke opvang bedragen €5,70 per kind, per uur. (zie de pagina tarieven)
(hier komen de bureaukosten nog bij, deze kosten zijn afhankelijk van welk gastouderbureau je kiest.)

De uur prijs is incl.:
Ontbijt (als ze voor 7:30 aanwezig zijn), fruit, Lunch (brood + beleg), tussendoortje (koekje/cracker/etc.), drinken (water/limonade/diksap/thee/melk) en billendoekjes. Knutselmateriaal en uitjes die we maken tijdens opvang uren zitten ook inbegrepen bij de prijs.

Ook krijgt het gastkindje een leuk boek bij zijn/haar verjaardag. Een  kleinigheidje met sinterklaas en Pasen en met de grote (zomer)vakantie. (Als ze op dat moment een contract bij de gastouder hebben)

de uur prijs is excl.:
Luiers, flessenvoeding, groente hapjes, fruit hapjes in potje, ander eten bij allergie.

Minimale afname
Voor tijdelijke opvang geldt een minimale afname van 5 uur per dag.

Alles tot een periode tot een half jaar valt onder tijdelijke opvang.
Dagopvang- en BSOaanvragen gaan voor op tijdelijke aanvragen.

Waarom de minimale uren? Vraag je je misschien af. Deze uren worden berekend omdat er toch een hele dag voor je wordt vrij gehouden. Om het voor gastouderopvangSAB rendabel te houden is er gekozen om in de tijdelijke opvang te werken met deze minimale uren. Ook geeft dit meer rust in de groep, het is erg onrustig als er de hele dag kinderen gehaald/gebracht worden. Je mag natuurlijk korter komen, maar de minimale uren worden in rekening gebracht.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.