Dagopvang

Dagopvang is voor kinderen in de leeftijd 0 – 4 jaar. Voor uw kind wordt de gehele dag vrijgehouden zodat je altijd een plekje hebt.

Gastouderopvang, Flexibele opvang
Gastouderopvang is flexibele kleinschalige kinderopvang. Ieder kind, iedere werksituatie van de (vraag)ouders en dus iedere opvangaanvraag is anders. Als ouder wil je dat de opvang van je kind goed geregeld is, dit is dus per aanvraag verschillend.

Je betaalt de uren die we samen vastleggen in het contract. De uren berekenen we per kwartier met de basis van de minimale af te nemen uren. Dus bijv. van 7:15 tot 17:45 in plaats van 7:20 tot 17:40.

Je hebt geen vaste breng en haal tijden zoals vaak bij een kinderdagverblijf het geval is. De breng en haaltijden verschillen dus per aanvraag. Het enige wat hetzelfde is per aanvraag zijn de minimale af te nemen uren. 

Omdat gastouderopvangSAB een plek op de gekozen opvangdag wil garanderen is het dus ook (haast) nooit een probleem (natuurlijk in overleg, even een appje is vaak genoeg) als je kind een keer langer moet blijven als dat afgesproken was. Handig als je werkdag een keer uitloopt of je een keer in de file staat. Het is meestal ook geen probleem om een dagje te ruilen of een keer extra te komen, mits de groepsgroten dit toelaat.

Flexibiliteit is ook: opvang op maat. GastouderopvangSAB probeert het ritme van je baby/peuter zoveel mogelijk (Indien de groep het toelaat) hetzelfde te laten zijn als thuis, zo loopt het ritme ook op opvangdagen  door in het thuisritme. Dit geeft de kinderen zelf ook een hoop rust. GastouderopvangSAB biedt een opvangsituatie die aansluit bij de thuissituatie. 

Vaste dagen
Bij Gastouderopvang SAB reserveer je een vaste opvangdag. (uren kunnen natuurlijk flexibel zijn bijvoorbeeld even weken van 07.00 tot 17.00 uur en de oneven weken van 12.00 tot 18.00 uur. Maar hier zit dan wel een patroon in zodat dit “vast”is.) Zo is het ook voor alle gastkindjes duidelijk met wie ze op welke dag spelen. Dit geeft de kinderen vaak rust en een fijn thuis gevoel omdat ze weten wat ze hier kunnen verwachten.

Kosten

Bij gastouderopvang SAB kun je kiezen uit 2 soorten opvang.
Een contract op basis van 46 weken en 40 weken.

Het contract van 46 weken incl. de schoolvakanties

  • de vakantie van de gastouder is hier vanaf getrokken.
    3 weken zomervakantie en +/- 1 week tussen kerst en oud en nieuw.
  • 2 weken vrij in te vullen vakantie (kosteloos) (meer info)
  • In de schoolvakanties is er altijd een plek voor je vrij.
  • De kosten van de dagopvang, 46 weken contract bedragen €5,50 per kind, per uur. (Zie de pagina tarieven) excl. kosten Gastouderbureau.

het contract van 40 weken excl. de schoolvakanties

  • In de schoolvakanties heb je geen opvang nodig.
  • Er worden in de schoolvakanties dus geen dagen voor je vrij gehouden. Deze dagen kunnen dan worden opgevuld door andere kinderen (vakantieopvang aanvragen).
  • Toch opvang nodig in de schoolvakanties? Dat kan mits er plek is. Minimaal 1 maand van te voren aanvragen. (Het kan dan dus voorkomen dat het al opgevuld is met vakantieaanvragen).
  • De kosten van de dagopvang, 40 weken contract bedragen €5,75 per kind, per uur. (Zie de pagina tarieven) excl. kosten Gastouderbureau.

De uur prijs is incl.:
Ontbijt (als ze voor 7:30 aanwezig zijn), fruit, Lunch (brood + beleg), tussendoortje (koekje/cracker/etc.), drinken (water/limonade/diksap/thee/melk) en billendoekjes. Knutselmateriaal en uitjes die we maken tijdens opvang uren zitten ook inbegrepen bij de prijs.

Ook krijgt het gastkindje een leuk boek bij zijn/haar verjaardag. Een  kleinigheidje met sinterklaas en Pasen en met de grote (zomer)vakantie.

de uur prijs is excl.:
Luiers, flessenvoeding, groente hapjes, fruit hapjes in potje, ander eten bij allergie of ander eten (bij eigen wensen).

Minimale afname
Voor dagopvang rekenen we een minimum aantal uur van 5 uur per dag.
(meer info)

Ik wordt 4 jaar! en nu?
Gefeliciteerd! Eindelijk 4! Met 4 jaar veranderd er veel, je mag namelijk naar de basisschool. Omdat je niet meer de hele dag bij gastouderopvangSAB komt spelen omdat je nu naar school mag, ben je nu een echte BSO-er! Meer informatie over de VSO/BSO vindt je onder het kopje VSO/BSO.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.