Komen spelen bij gastouderSAB

Komen kijken op onze locatie

Je hebt ons via deze site, facebook gevonden of misschien wel ergens onderweg gezien of via via over ons gehoord. Nu ben je wel benieuwd hoe het gaat bij GastouderSAB.

Tijd voor de eerste stap, een kijkje nemen bij onze gastouderopvang. Je mag contact opnemen via deze website, zie het contactformulier of misschien heb je al een chat berichtje gestuurd via facebook of instagram.

Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen, dit bezoekje is vanuit beide kanten vrijblijvend. Je zit dus nog nergens aan vast… 

Omdat er ook soms kijkers afhaken of niet meer gereageerd wordt word er nog geen plekje gereserveerd. Het gesprek is dus vrijblijvend voor beide kanten. Het kan voorkomen dat er meerdere gezinnen komen kijken voor het zelfde plekje dat vrij is bij gastouderSAB. In dit geval wordt er gekeken welke aanvraag het beste past in de groep op dit moment. Ook moet er natuurlijk een wederzijdse klik zijn om een goede opvang te kunnen bieden. 

Als de ouder na het gesprek interesse heeft kan dit aangegeven worden maar je mag er natuurlijk rustig over nadenken en andere locaties bekijken om zo tot het beste plekje te komen voor je kind/kinderen. 

het zou fijn zijn om na max. 1 week even aan te geven of je wel of niet wilt komen spelen bij ons in de opvang.

 

Bekijk ook het Gastouderbureau

Als gastouder werk ik (verplicht) samen met een gastouderbureau. Op deze pagina lees je meer over het gastouderbureau(‘s).

De bemiddelingsmedewerker van het gastouderbureau kan je ook informatie geven hoe het werkt qua kinderopvangtoeslag en de kosten. De totale kosten van de gastouderopvang zijn dan ook het tarief van de gastouder en het bedrag van het gastouderbureau. Neem gerust contact op voor informatie of een offerte.

IMG_6339[9815]

Nog vragen voor je een beslissing neemt?

Als je nog vragen hebt naar het bezoek aan onze gastouderopvang mag je natuurlijk altijd contact opnemen! GastouderSAB of het gastouderbureau zullen dan ons best doen alle vragen te benantwoorden.

Wil je graag bij ons komen spelen?

Als je laat weten interesse te hebben in een opvangplek(ken) gaan we samen verder kijken naar de mogelijkheden. Vaak is dit al besproken in het eerste gesprek, naar welke dagen en tijden de voorkeuren uitgaan. Nu je serieuze interesse hebt gaan we deze dagen dan reserveren en nemen we contact op met het gastouderbureau zodat deze een contract kan opstellen. Als het contract ondertekend is, is het plekje officieel gereserveerd.

Voor aanvragen waar we langer de plek voor vrij moeten houden kan het zijn dat er een borg gevraagd word voor het reserveren van je plekje. (bijv. met vroeg reserveren met een zwangerschap) Zo zijn we beide zeker van een plekje in de opvang. We tekenen het contract en maken een reserverings contract voor het vrij houden van de dagen.

Wil je dus zeker zijn dat je een plekje krijgt neem dan zo snel mogelijk na ons gesprek contact op om te mogelijkheden te bespreken. Het zou jammer zijn als het plekje al ingevuld is. 

Wanneer kunnen baby's starten?

Soms denken ouders wel eens we wachten met opvang tot de baby wat groter is, de baby is nog zo klein en de baby slaapt/drinkt alleen nog maar. Toch adviseren we je dan toch om direct te starten met opvang. De meeste baby’s starten met zo’n 3 a 4 maanden. Ja, de baby’s zijn nog erg klein maar baby’s leren op deze manier hoe het gaat in de opvang en wennen erg snel aan de opvang.

Je baby krijgt een ritme, hierdoor word het een routine om bij de gastouder te komen spelen. Ze kunnen zo een goede band met mij als gastouder opbouwen en met de overige kinderen. Ook baby’s leren al veel van elkaar en veel over zichzelf. 

Kinderen die vroeg starten (na het verlof) hebben veel minder moeite in de opvang. Het afscheid nemen (ook als ze in de eenkennigheidfase komen) en het wennen aan de opvang gaat hierdoor een stuk soepeler! Als kinderen op een oudere leeftijd starten hebben ze vaak last van eenkennigheid. Ze hebben voor de eenkennigheidsfase nog geen band kunnen opbouwen met de gastouder. 

GastouderSAB heeft de voorkeur voor 1 baby per dag.  

een dagje wennen?

Wennen is mogelijk als het contract ondertekend is. Dit is om de kinderen vast te laten wennen aan de nieuwe omgeving. Dit doen we in overleg. Voor babys proberen we een slaap en drink momentje mee te nemen om te kijken hoe dit verloopt. Voor ouderen kinderen bekijken samen wat nodig is, meestal wordt er gekozen voor 2 uurtjes. Ouders doen in de tussentijd een boodschapje zodat ze ook in de buurt zijn mocht het nodig zijn. 

uren van een wendag worden in rekening gebracht. Bij wendagen maken we wel een uitzondering op de minimale uren. Een wendag kan eventueel korter zijn dan een normale opvangdag. meestal wordt er gekozen voor 3 a 4 uurtjes

Groepssamenstelling

Een gastouder mag totaal 6 kindjes opvangen in de leeftijd tot 13 jaar. Hiervan is de 6e plek altijd voor een BSO kindje (kindje die op de basisschool zit). Een gastouder mag 5 kinderen tegelijk opvangen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Van die 5 kinderen mogen maximaal 4 kinderen van 0 en 1 jaar aanwezig zijn, waarvan maximaal 2 kinderen van 0 jaar. GastouderSAB kiest er voor om 1 baby per dag op te vangen om zo ook voldoende aandacht aan de andere kinderen te kunnen geven. Hier kan indien nodig een uitzondering op gemaakt worden.

Of er een beschikbare plek voor jou geschikt is hangt dus af van de leeftijd van de kinderen op die dag. En wat past in de samenstelling bij de gastouder (qua vervoer- en slaapplekjes. Wil je graag weten er een beschikbare plekje voor jou geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op