Gegarandeerde opvangplek

Gastouderopvang SAB werkt heeft de voorkeur om met gegarandeerde opvangplekken voor elke opvang mogelijkheid. Hiervoor tel ik een minimaal aantal uren per dag voor het reserveren voor je opvangplek. Met het afnemen van minimale uren heb je dus gegarandeerd een plekje op jou gereserveerde dag. Door de vaste groepjes geeft dit meer rust voor de kinderen. 

 

Berekening opvangtijd

Samen spreken we de opvang tijden af in het contract. De tijden worden berekend per kwartier met als basis van de minimaal af te nemen uren.

De uren van het moment dat je binnenkomt tot op het moment dat je met je kind naar buiten gaat worden berekend. De tijd dat je eerder of later komt worden bij de afgesproken uren opgeteld, dit word afgerond per kwartier.

Bij doorgegeven tijden als we komen tussen 8:00 en 9:00 uur en we halen tussen 17:00 en 17:30 rekenen we de eerste breng tijd en laatste ophaal tijd.

Minimale uren

GastouderSAB rekent een minimale afname qua contract uren van 5 uur per dag. Wat gelijk staat aan 1 dagdeel, maar deze kan flexibel ingezet worden dus niet perse 1 ochtend of 1 middag maar kan ook over de dag verdeelt zijn.

Dit is voor elke opvangvorm, alleen bij de VSO/BSO is dit gesplitst omdat niet elk BSO kindje Voor Schoolse Opvang nodig heeft. 
Deze 5 uur zijn de standaard uren die gereserveerd worden voor uw kind.

Deze uren worden altijd (*zie hiernaast) berekend voor het vrij houden van de plek. Dit houdt in dat met vrije dagen/vakanties buiten de vakanties en vrije dagen van de gastouder om altijd (met op tijd afzeggen) de minimale 5 uur berekend wordt.

Een extra dag(en) of meer uren, wordt extra berekend.
(zie voor meer info vakantie’s en vrije dagen)

* Uren doorverkopen

De gereserveerde worden altijd (indien de gastouder beschikbaar is) doorberekend maar als de uren ruim op tijd afgemeld worden kan ik de uren nog proberen te “verkopen” aan een ander gastkindje. Mocht iemand een dag of meerdere dagen extra nodig hebben. 

Kan ik iemand anders op jou plekje plaatsen, dan betaal je de gereserveerde uren uiteraard voor die dag niet. Deze dag wordt dan overgenomen door een ander gastkindje. Als ik de plek “verkocht” heb kun je deze dag niet meer komen omdat er een ander kindje die dag geplaatst word.

Zo kun je altijd even informeren of er een plekje is die overgenomen kan worden als je een keer een dag extra opvang nodig hebt.