Heen en weer boekje

Omdat er niet altijd tijd is voor een uitgebreide overdracht maak ik gebruik van een heen en weer boekje. Dit is een boekje voor de vraagouders en gastouder. Hier kan de ouder bijvoorbeeld inschrijven hoe laat het kindje wakker was, een voedingsschema of andere belangrijke informatie.

Als gastouder schrijf ik de gebeurtenissen van de dag in het boekje. Bij de baby’s is dit vooral wanneer ze hun voeding op hebben en hoeveel er nog over is, met wie hebben ze vandaag gespeeld, hoe vaak en hoe lang er geslapen is etc. Bij oudere kinderen schrijf ik ook op wat er beleefd is, leuke uitspraken en andere leuke dingen.

De meeste maken gebruik van het heen en weer boekje als de kinderen tussen de 0 en 4 jaar zijn. Maar als het gewenst is kan dit natuurlijk ook gebruikt worden voor de BSO kindjes. 

 

GastouderopvangSAB regelt het heen en weer boekje voor de kinderen in de dagopvang en als dit gewenst is de Buiten Schoolse Opvang, ze ontvangen dit boekje gratis. Bij schade of kwijt raken bij het boekje zorgen de ouders zelf voor vervanging of kunnen een nieuw boekje kopen. Als het boekje vol is krijgt het kindje (indien gewenst) een nieuw boekje via de gastouder.


Bij tijdelijke- en vakantieopvang kunnen de ouders zelf een boekje meenemen of tegen betaling van €4,50 een boekje voorzien van afbeelding en naam van gastouderSAB kopen.