Vakanties en vrije dagen

Vakanties en vrije dagen die buiten de vakanties en de vrije dagen van de gastouder vallen worden altijd berekend.
Dit aangezien de gastouder beschikbaar is voor opvang tijdens de vakanties/vrije dagen van de vraagouder en het plekje voor jullie reserveert. Dit betekend dat het minimum van 5 opvanguren per dag altijd in rekening worden gebracht.

Vrije dag

Vrije dagen dienen 2 weken van tevoren (per mail) doorgeven te worden. Bij later doorgeven worden de totale aantal uren die er voor die dag staan in rekening gebracht.
Kom je dus bijvoorbeeld die dag 8 uur, en je hebt niet of te laat afgezegd worden in plaats van de minimale 5 uur, de totale 8 uur in rekening gebracht.

Vakantie’s

Vakanties dienen één maand van tevoren (per mail) doorgeven te worden. Onder de vakantie vallen ook de vrije dagen in de schoolvakanties.

Valt je vakantie buiten de vakantie van de gastouder? Dan worden ook hier de minimale uren per dag berekend mits de vakantie op tijd doorgegeven is. Is de vakantie niet of te laat doorgegeven? Dan berekenen we de afgesproken opvang tijden voor die dag.

Zwangerschapsverlof

Ook bij zwangerschapsverlof berekenen we de minimale uren voor het vrijhouden van de opvangdag(en) als het kind(eren) thuis gehouden wordt/worden. Hiervoor gelden dezelfde regels als bij de vrije dagen. Komt je kind(eren) niet kan dit 2 weken van tevoren doorgeven worden.

Vakanties en vrije dagen gastouder

Tijdens de vakanties en vrije dagen van de gastouder worden de opvanguren uiteraard niet in rekening gebracht. Vakanties en vrije dagen worden in december (Of mogelijk eerder) doorgegeven voor het volgende jaar. Deze dagen worden ook gemeld op de website (zie hier)

Mocht er een extra vakantie of vrije dag tussen komen wordt dit ruim van tevoren doorgegeven. In geval van verlof vanwege een uitzonderlijke reden op korter termijn (huwelijk/overlijden/bezoek specialist), wordt dit direct overlegd met de vraagouders.

Dagopvang, VSO/BSO 46 weken contract

Gastouderopvang SAB neemt jaarlijks 3 weken zomervakantie en +/- 1 week tussen kerst en oud en nieuw. Ook de feestdagen zijn we gesloten. (een uitzondering wordt op tijd gemeld)

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je ook een keer weg wilt zonder met ons rekening te moeten houden bieden we 2 weken aan die ingezet kunnen worden als onbetaalde vrije vakantiedagen. Dit zijn dan 2 aansluitende weken (incl weekend) of 2 losse weken.

Voorbeeld:
Dit wordt geteld als aantal afgenomen opvangdagen in een week. Kom je alleen op maandag? Dan telt elke maandag als een week.
Het kan dan ingezet worden als 2 losse weken of 2 weken aansluitend. Neem je langer vakantie? Dat kan maar die uren worden dan wel berekend.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.