Dagindeling

Hoe ziet een dagje bij gastouderSAB eruit.

Wat gebeurd er op een dag bij gastouderSAB. We proberen een vast dagschema aan te houden zodat er een vast ritme is zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn, maar dit hangt erg van de groepssamenstelling af. Bij de allerkleinste proberen we zoveel mogelijk het eigen ritme aan te houden, later ga je gewoon gezellig meedoen met de rest. Ook word er goed naar de kinderen gekeken en geluisterd, dus hebben ze ergens anders behoefte aan is dit zeker mogelijk! De slaap- en eet momenten houden we wel altijd op dezelfde tijden. Slapen er op een dag meerdere kinderen op 1 kamer? Dan kijken we naar de beste slaaptijden… vaak komt het toch erg dicht bij elkaar in de buurt.

Zo kan een dag eruit zien...

07:00 – 07:30 uur De eerste kindjes komen binnen. Iedereen is welkom om via de achterdeur binnen te komen. Zo hebben de buren zo min mogelijk last van de overdracht. De kapstok is ook te vinden bij de achterdeur. De kinderen hangen hun jas en tas op en trekken hun schoentjes uit. We hebben een korte overdracht. We zwaaien papa/mama uit bij het raam.
Kinderen die nog moeten eten gaan met z’n alle aan tafel voor een lekkere boterham. Mee eten kan als je voor 7:30 binnen komt, aangezien het kan zijn dat we de BSO kinderen naar school moeten brengen. (dit geldt natuurlijk ook voor de flesjes). De kinderen die thuis hun ontbijt al op hebben mogen vrij spelen.

08:00 – 09:00 uur Rond 8 uur maken we ons klaar als er kinderen naar school gebracht moeten worden. Het ligt er natuurlijk aan naar welke school we moeten en of we gaan lopen (met de kiddybus) of met de bakfiets gaan. We vertrekken graag op tijd, het is even een werkje voor iedereen de jassen en schoenen aan heeft en vast zit in de gordels. Maar over het algemeen vertrekken we tussen 8:00 en 08.15 uur. Meestal zijn we rond 8:30 uur terug.. maar dit kan natuurlijk altijd iets uitlopen. 

8:30/8.45-9:30 Thuis gaan we lekker spelen, iedereen kan lekker zijn eigen ding doen. 

9:30 – 10:00 uur Om 9.30 zijn alle kindjes binnen. We openen met z’n alle de dag met het goedemorgen liedje. Daarna beginnen we met ons fruitmomentje, we eten lekker fruit en zingen daarna nog wat liedjes. Ook lezen we tijdens het fruitmomentje regelmatig een leuk verhaaltje voor! 

10:00 uur Tijd om buiten te spelen, een leuke activiteit te doen of er op uit te gaan met de kiddybus of bakfiets. Met slecht weer of veel kleintjes in de groep kan er ook gekozen worden om gewoon lekker te spelen. 

11:00/11.30 uur We ruimen iets voor 11 het speelgoed op en zingen ondertussen een leuk opruimliedje. Daarna is het tijd voor een boterham! We lunchen gezamenlijk aan tafel.

11.30 uur Voor de slapers is het tijd om naar bed te gaan. Als we kindjes uit school moeten halen moeten we er weer op tijd uit. Dus bedtijd! Kindjes die niet slapen mogen even uitrusten met een filmpje of gewoon lekker spelen natuurlijk!

13:00 / 13:30 uur Kinderen die alleen in de middag komen spelen kunnen nu gebracht worden. Voor de rest is het nu tijd om op te staan! Het ligt er natuurlijk aan hoeveel kindjes er slapen en weer omgekleed moeten worden. We proberen iedereen zo lang mogelijk te laten slapen. We gaan lopen (met de kiddybus) of met de bakfiets de BSO kinderen weer ophalen. 

14:30 uur weer thuis van school! tijd voor iets lekkers. Er komt een lekkere monkey platter (schaal met lekkers) op tafel met bijv.  fruit, groente, pasta, ei, crackertjes, snoepje of koekje. Tijdens het eten luisteren we wat de bso allemaal beleefd heeft op school. Maar de kleintjes vertellen vaak ook graag wat wij allemaal gedaan hebben. 

15:00 – 17:00 uur Lekker spelen, buiten spelen, knutselen of naar een speeltuintje. Net waar de kinderen zin in hebben. De allerkleinste die nog twee slaapjes nodig hebben kunnen ook nog even slapen.

17:00/18:00 uur We zorgen dat we weer thuis zijn en klaar zijn om naar huis te gaan. We spelen vaak nog een klein spelletje of spelen nog even buiten. In de wintertijd, als het buiten al flink donker is, vinden de kinderen het geweldig om de dag af te sluiten met een disco! Dus tijd om de discobal en de muziek nog even aan te zetten. Nog even los voordat het tijd is om naar huis te gaan.