Dagindeling

Wat gebeurd er op een dag bij gastouderSAB. We proberen een vast dagschema aan te houden maar dit hangt erg van de groepssamenstelling af. We proberen we zoveel mogelijk (in hoe verre dit mogelijk is) het eigen ritme aan te houden. Ook word er goed naar de kinderen gekeken en geluisterd, dus hebben ze ergens anders behoefte aan is dit zeker mogelijk! De slaap en eet momenten houden we wel altijd op dezelfde tijden. Slapen er op een dag meerdere kinderen op 1 kamer? Dan kijken we naar de beste slaaptijden… vaak komt het toch erg dicht bij elkaar in de buurt.

We hebben geen vaste breng- en haal tijden maar de meeste kinderen worden in de ochtend gebracht. Daar is dit voorbeeld op aangepast.

Zo kan een dag eruit zien...

7:00 – 8:00 De eerste kindjes komen binnen. De tassen worden in de kast gezet en de jassen hangen we op. We hebben een korte overdracht. We zwaaien papa/mama uit bij het raam. Daarna mag je vrij spelen. Kindjes die nog moeten eten gaan met z’n alle aan tafel voor een lekkere boterham. 

8:00 – 9:00 Als er BSO kindjes zijn die naar school gebracht moeten worden gaan we rond 8 uur de deur uit. Het ligt er natuurlijk aan naar welke school we moeten en of we gaan lopen of met de bakfiets gaan. Meestal zijn we rond half 9/kwart voor 9 terug.. maar dit kan natuurlijk iets uitlopen. 

9:00 – 10:00 Thuis gaan we lekker spelen. Dit kan vrij spelen zijn of een leuke activiteit. 

10:00 – 10:30 fruitmomentje, we eten lekker fruit en zingen met zn alle liedjes. Als er genoeg concentratie is lezen we ook nog een leuk verhaaltje voor! 

10:30 Tijd om buiten te spelen of een wandeling te maken. Er kan ook voor gekozen worden om gewoon lekker te spelen als we later toch nog erop uit gaan. 

11:00/11:30 Tijd voor een boterham! 

12:00 Voor de slapers tijd om naar bed te gaan. Als we kindjes uit school moeten halen moeten we er weer optijd uit. Dus bedtijd! Kindjes die niet slapen mogen even uitrusten met een filmpje of gewoon lekker spelen natuurlijk!

13:00 / 13:30 Opstaan! aankleden en tijd om naar school te gaan. We gaan lopen of met de bakfiets de grote bso kindjes weer ophalen. 

14:30 weer thuis! tijd voor iets lekkers. Er komt een lekkere monkey platter (schaal met lekkers) op tafel, met bijv.  fruit, groente, pasta, ei, crackertjes, snoepje of koekje. Tijdens het eten luisteren we wat de bso allemaal beleefd heeft op school. Maar de kleinstjes vertellen vaak ook graag wat wij allemaal gedaan hebben. 

15:00 – 17:00 Lekker spelen, buitenspelen, knutselen of naar een speeltuintje. Net waar de kinderen zin in hebben. 

17:00/18:00 we zorgen dat we weer thuis zijn. Rond deze tijd worden de meeste kindjes weer opgehaald.