Dagindeling

Wat gebeurd er op een dag bij gastouderSAB. We proberen een vast dagschema aan te houden maar dit hangt erg van de groepssamenstelling af. We proberen we zoveel mogelijk (in hoe verre dit mogelijk is) het eigen ritme aan te houden. Ook word er goed naar de kinderen gekeken en geluisterd, dus hebben ze ergens anders behoefte aan is dit zeker mogelijk! De slaap- en eet momenten houden we wel altijd op dezelfde tijden. Slapen er op een dag meerdere kinderen op 1 kamer? Dan kijken we naar de beste slaaptijden… vaak komt het toch erg dicht bij elkaar in de buurt.

We hebben geen vaste breng- en haal tijden maar de meeste kinderen worden in de ochtend gebracht. Daar is dit voorbeeld op aangepast.-

Zo kan een dag eruit zien...

07:00 – 08:00 uur De eerste kindjes komen binnen. De tassen worden in de kast gezet en de jassen hangen we op. We hebben een korte overdracht bij de deur. We zwaaien papa/mama uit bij het raam. Daarna mag je vrij spelen. Kindjes die nog moeten eten gaan met z’n alle aan tafel voor een lekkere boterham. 

08:00 – 09:00 uur Als er BSO kindjes zijn die naar school gebracht moeten worden gaan we rond 8 uur de deur uit. Het ligt er natuurlijk aan naar welke school we moeten en of we gaan lopen (met de kiddybus) of met de bakfiets gaan. Meestal zijn we rond 8:30/8:45 uur terug.. maar dit kan natuurlijk altijd iets uitlopen. 

8:45 – 10:00 uur Thuis gaan we lekker spelen. Dit kan vrij spelen zijn of een leuke activiteit. 

10:00 uur fruitmomentje, we eten lekker fruit en zingen met z’n alle liedjes. Ook lezen we tijdens het fruitmomentje regelmatig een leuk verhaaltje voor! 

10:30 uur Tijd om buiten te spelen of een wandeling te maken. Er kan ook voor gekozen worden om gewoon lekker te spelen als we later toch nog erop uit gaan. 

11:00/11.30 uur Tijd voor een boterham! 

11.30/12:00 uur Voor de slapers is het tijd om naar bed te gaan. Als we kindjes uit school moeten halen moeten we er weer op tijd uit. Dus bedtijd! Kindjes die niet slapen mogen even uitrusten met een filmpje of gewoon lekker spelen natuurlijk!

13:00 / 13:30 uur Tijd om op te staan! Het ligt er natuurlijk aan hoeveel kindjes er slapen en weer omgekleed moeten worden. We proberen iedereen zo lang mogelijk te laten slapen. We gaan lopen (met de kiddybus) of met de bakfiets de BSO kinderen weer ophalen. 

14:30 uur weer thuis! tijd voor iets lekkers. Er komt een lekkere monkey platter (schaal met lekkers) op tafel, met bijv.  fruit, groente, pasta, ei, crackertjes, snoepje of koekje. Tijdens het eten luisteren we wat de bso allemaal beleefd heeft op school. Maar de kleintjes vertellen vaak ook graag wat wij allemaal gedaan hebben. 

15:00 – 17:00 uur Lekker spelen, buitenspelen, knutselen of naar een speeltuintje. Net waar de kinderen zin in hebben. De allerkleinste die nog twee slaapjes nodig hebben kunnen ook nog even slapen.

17:00/18:00 uur We zorgen dat we weer thuis zijn en klaar zijn om naar huis te gaan. We spelen vaak nog een klein spelletje of spelen nog even buiten.In de wintertijd, als het buiten al flink donker is, vinden de kinderen het geweldig om de dag af te sluiten met een disco! Dus tijd om de discobal en de muziek nog even aan te zetten. Nog even los voordat het tijd is om naar huis te gaan.